2022 – semne bune anul are

Daca 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani din turismul romanesc, acesta fiind marcat de panica, restrictii de calatorie si probleme financiare ale operatorilor din domeniu, anul 2021 a fost unul intermediar, de trecere de la acesta situatie dificila catre o noua normalitate, post pandemie.

In 2021 turistii s-au lovit de noi termeni precum “Certificat Verde”, “Doza Booster”, “PLF – Passenger Locator Form” – fiecare dintre acestea fiind o conditie suplimentara pentru acces intr-o tara sau alta.

In ciuda tuturor acestor restrictii sau conditii suplimentare, turistii au reinceput sa calatoreasca. Turismul de afaceri dar si cel de relaxare a facut primii pasi catre o revenire viguroasa si consistenta.

Turistii romani nu au facut exceptie fiind si ei mari amatori de calatorie, luand cu asalt destinatiile favorite precum Bulgaria, Grecia, Turcia dar si litoralul Marii Negre din Romania. Tot un punct major de atractie au fost statiunile Balneo din Romania precum Baile Felix Anul 2022 se anunta a fi primul an in care restrictiile de calatorie datorata pandemiei COVID vor fi pas cu pas ridicate. Turistii din Romania se vor bucura pentru prima data dupa mult timp de libertatea de a calatori cu mare usurinta.

Prima tara care a introdus obligativitatea completarii PLF – Grecia, a renuntat la acesta incepand cu 15 Martie 2022. Asadar – Insula Thassos, Insula Corfu sau Peninsula Halkidiki sunt de acum mai accesibile turistilor din toata lumea.

Incepand cu 11 Martie 2022 Romania a renuntat la toate restrictiile de calatorie, atat cele referitoare la intrarea in tara (solicitare certificate verde & PLF), cat si la cele interne ce se refereau la prezentarea certificatului verde in cadrul hotelurilor sau al restaurantelor.

Incepand cu 18 Martie 2022 Martea Britanie anunta ca vor fi ridicate toate restrictiile de calatorie (teste, completare formular PLF, etc)

Pe masura ce sezonul de vara se apropie ne asteptam la noi ridicari ale restrictiilor aflate in vigoare si pe alte destinatii, acesta fiind primul pas catre o noua normalitate.

Si pentru ca in Ianuarie 2022 agentia de turism Altours a implinit 20 de ani de activitate, va asteptam alaturi de noi sa sarbatorim printr-o vacanta perfecta indiferent de destinatia aleasa.

Adrian Stan

Adrian STAN Pe langa cei 18 ani petrecuti in cadrul agentiei de turism Altours, a vizitat personal peste 20 de tari aflate in portofoliul de vanzare al agentiei si a evaluat peste 1000 de hoteluri aflate la vanzare. Persoana potrivita pentru a evalua o unitate de cazare in privinta facilitatilor, dar si pentru a oferi o recomandare, un sfat sau o idee de vacanta, in functie de interesele turistilor. Moto - Cand pleci in vacanta tot ce ai nevoie este "Voia Buna si citiva prieteni"

Adrian Stan has 12 posts and counting. See all posts by Adrian Stan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.