Top 3 statiuni Balneo din Romania. Avantaje si puncte forte ale acestora.

Continuam analiza destinatiilor din Romania ce pot fi achizitionate cel putin partial cu tichete de vacanta de la agentia de turism Altours, analizand poate mult prea tehnic statiunile Balneo Climaterice din Romania.

Topul respectiv tine cont de punctele de atractie din fiecare statiune, investitiile realizate in ultimii ani de catre investitori privati si autoritatile locale, de facilitatile SPA si tratament regasite de turisti la destinatie si de trendul observat in vanzari in ultimii ani.

Hotel International – Baile Felix

In varful topului de ani buni se afla statiunea Baile Felix. Apele termale din statiune sunt un adevarat izvor de sanatate, recunoscut de sute de ani. Statiunea a cunoscut o adevarata explozie a vizitatorilor in ultimii ani, adresandu-se in acest moment clientilor de orice varsta si cu posibilitati financiare diferite.   Investitiile private din ultimii ani au dus la renovarea hotelurilor vechi din statiune, dar si la aparitia unor hoteluri noi dotate cu toate facilitatile necesare atat pentru tratament cat si pentru distractie.

Hotelul Lothus Therm 5* este un hotel exceptional, cu un centru SPA modern dar si cu un Aquapark functional tot timpul anului. Se adreseaza clientilor cu posibilitati financiare ridicate si este una din investitiile cu care statiunea Baile Felix se mandreste de cativa ani.

Hotelurile International 4*, Termal 3*, Poienita 3* si Nufarul 3* ofera sejururi de vis atat turistilor ce doresc sa se refaca in centrele de tratament, cat si celor ce vin in statiune pentru relaxare si odihna. Toate au piscine generoase (interioare sau exterioare) cu apa termala, cea mai de pret resursa din statiune, alaturi de resursele umane. Toti oamenii ce lucreaza in turism au invatat ca zambetul, amabilitatea si buna dispozitie reprezinta cheia pentru un turism de buna calitate si dezvoltare durabila.

In ultimii ani – un nou complex turistic vine si imbogateste portofoliul hotelurilor din Baile Felix. Hotelurile President 4*, President SPA 4*, President Business 4* si Aqua President 4* se afla in topul solicitarilor atat pentru sejururi de tratament cat si pentru posibilitatile de relaxare oferite – Aqua Parcul aflat in apropiere fiind un punct de atractie major pentru turistii de toate varstele.

Hotel Aqua President – Baile Felix

Daca e sa discutam despre tratament – toti specialistii au ajuns la o concluzie unanima. Sejurul unui turist trebuie sa fie de cel putin 10 zile, pentru ca tratamentul oferit sa aiba eficienta. In aceste zece zile clientii beneficiaza de consultatie de specialitate, tratamentul fiind personalizat pentru fiecare turist.

Parcul acvatic Apollo, aflat in statiune, asigura posibilitati numeroase de divertisment pentru toti clientii, indiferent ca acestia sunt cazati in cadrul hotelurilor sau beneficiaza de cazare un una din pensiunile cochete aflate in apropiere.

Legatura dintre statiunea Baile Felix si orasul Oradea este asigurata cu mijloace de transport in comun. Este datoria noastra sa indemnam fiecare turist sa viziteze acest oras absolut magnific. Cetatea Oradea – cu secretele sale bine pastrate – merita vizitata pe indelete, fiind un monument medieval extrem de bine pastrat, deschis vizitatorilor din intreaga lume.

Tot in Oradea va invitam sa vizitati noul Aqua Park – Nymphaea – cel mai mare din zona, deschis intreaga perioada a anului.

Luand in calcul criteriile mentionate – consideram ca statiunea ce merita locul doi in acest top este Baile Herculane. Cu o imagine proasta, nedreptatita de presa in mod constant in ultimii ani, statiunea Baile Herculane avanseaza cu pasii lui Hercule catre statutul de statiune model in Romania.

Datorita unor masive investitii private dar si unor oameni inimosi ce si-au propus sa schimbe imaginea generala proasta si sa salveze patrimoniul cultural urias mostenit la Baile Herculane, statiunea redevine un punct de atractie urias pe harta turismului din Romania.

Ultimul hotel ce a suferit o renovare totala este Grand Hotel Minerva 4*, hotel ce a fost transformat cu succes intru-un centru SPA modern, ce poate fi trecut cu siguranta din punct de vedere al facilitatilor in primele trei din Romania.

Grand Hotel Minerva – Baile Herculane

O adevarata bijuterie a statiunii – Grand Hotel Minerva 4* ofera sejururi de neuitat, iar restaurantul sau poate satisface cele mai sofisticate gusturi ale gurmanzilor de orice nationalitate. Privelistea de la balcon este absolut uimitoare, indiferent de pozitionarea camerei.

O alta perla a statiunii este hotel Afrodita 4* – hotel ce imbina cu succes activitatea de tratament cu cele mai sofisticate proceduri SPA & Wellnes. Centrul SPA – Herculum – aflat in incinta hotelului este modern iar suprafata acoperita cu piscine si saune este de 800 mp.

Herculum SPA – Hotel Afrodita – Baile Herculane

Tot un hotel modern, renovat de curand si redat cu succes circuitului turistic este Hotelul Diana 3*. Cu un raport calitate/pret deosebit de atractiv, clientii hotelului Diana 3* beneficiaza atat de o priveliste fabuloasa, cat si de servicii de o foarte buna calitate. Centrul SPA Diviana – renovat integral in 2019 este un exemplu de eleganta pentru un centru wellness.

Hotelul Versay 4* – proaspat renovat vine si completeaza gama hotelurilor de lux din Baile Herculane, propunand o rememorare a luxului de odinioara instituit de Curtea de la Viena.

Hotel Versay – Baile Herculane

Pe langa cadrul natural absolut fabulos, ce ramane pentru totdeauna in inima vizitatorilor, statiunea Baile Herculane beneficiaza si de o pozitie ideala pentru a vizita diferite obiective turistice aflate in apropiere. Cele mai frumoase croaziere pe Dunare pornesc din Orsova, aflat la 22 km distanta. Pot fi vizitate Cazanele Dunarii, Tabula Traiana, Manastirea Mraconia, Portile de Fier, chipul lui Decebal sculptat in stanca sau pestera Ponicova.

Capul lui Decebal sculptat in stanca – Cazanele Dunarii

La aproximativ 75 km fata de Baile Herculane (1 ora de mers cu autoturismul) se afla unul dintre dintre cele mai frumoase obiective turistice din Romania. Cascada Bigar – atrage ca un magnet vizitatori din toate colturile tarii.

Pe locul trei in top – statiunea Sovata – vine si intregeste podiumul celor ai bune statiuni Balneo din Romania. Aflata in inima tarii, statiunea este usor accesibila tuturor clientilor ce doresc odihna, relaxare sau tratament de specialitate.

Recunoscuta pentru beneficiile cadrului natural si al apelor tamaduitoare ale lacului Ursu, statiunea Sovata beneficiaza de o clima deosebita ce faciliteaza turismul medical si wellness pe intreaga perioada a anului.

Lacul Ursu – Sovata

Varful de lance al schimbarii in turismul din Sovata este constituit de lantul hotelier Ensana, cu hoteluri specializate pe turism balnear si wellness in Ungaria, Romania, Cehia si Slovacia.

Din lantul Ensana fac parte acum trei hoteluri din Sovata. Bradet Ensana Health Spa Resort Hotel 4*, Sovata Ensana Health Spa Resort Hotel 4* si Ursina Ensana Health Spa Resort Hotel 3*.

Pe langa cele trei hoteluri ce ridica facilitatile wellness la rang de arta, regasim numeroase alte variante de cazare in Sovata, precum Boutique Hotel Fabesca 4*, Hotel Relax 3* sau Hotel Lacul Ursu 3*.

Ca si activitati suplimentare in Sovata va invitam la o plimbare cu Mocanita. Un eveniment in sine, o astfel de plimbare ne ajuta sa descoperim pe indelete natura si sa facem numeroase fotografii, mai mult sau mai putin artistice.

Un alt obiectiv de neratat aflat la mica distanta de Sovata este Salina Praid. Mergeti cu incredere in vizitarea unei lumi subterane, fascinante, de data aceasta create de mana omului.

Vin tare din urma si se apropie de plutonul fruntas statiunile Calimanesti-Caciulata, Baile Tusnad, Baile Olanesti, Baile Balvanyos si Covasna.

Va invitam sa le vizitati pe toate, sa veniti in mijlocul naturii cu incredere si bucurie si sa va lasati rasfatat de multitudinea de oportunitati oferita de segmental cu cel mai mare potential de dezvoltare din turismul romanesc.  

Adrian Stan

Adrian STAN Pe langa cei 18 ani petrecuti in cadrul agentiei de turism Altours, a vizitat personal peste 20 de tari aflate in portofoliul de vanzare al agentiei si a evaluat peste 1000 de hoteluri aflate la vanzare. Persoana potrivita pentru a evalua o unitate de cazare in privinta facilitatilor, dar si pentru a oferi o recomandare, un sfat sau o idee de vacanta, in functie de interesele turistilor. Moto - Cand pleci in vacanta tot ce ai nevoie este "Voia Buna si citiva prieteni"

Adrian Stan has 12 posts and counting. See all posts by Adrian Stan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.