Top plaje și obiective turistice din Corfu: ghid complet de vacanță

Veritabilă nestemată dăruită de valurile Mării Ionice, insula Corfu se află pe coasta de nord-vest a Greciei, în dreptul graniței cu Albania. Cu o istorie care traversează mileniile și cu legende care o leagă de misterioșii argonauți porniți să găsească lâna de aur, acest tărâm cu peisaje de poveste atrage anual sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Cum poți să ajungi pe insulă

În funcție de stilul în care te-ai obișnuit să îți petreci vacanțele, poți determina modul optim de a te deplasa către destinația de vacanță mult visată. 

cu mașina: ruta va include punctele Ruse, Sofia, Kulata și Salonic, cu o oprire la Igoumenitsa, de unde vei lua feribotul. Ambarcațiunea te va duce fie în portul orașului Corfu, fie în Lefkimi, în schimbul unei ore de așteptare. Cu totul, drumul tău nu va dura mai puțin de 12 ore. 

cu avionul: dacă alegi să călătorești către Corfu la bordul unui charter, ai avantajul unei durate a drumului de cel mult trei ore. Mai mult, ofertele speciale, disponibile în permanență, îți garantează prețuri speciale pentru zboruri cu plecare din București și Cluj-Napoca.  

cu autocarul: turiștii care nu se grăbesc foarte tare să ajungă în Corfu pot alege varianta autocarului. Aceasta va fi avantajoasă din punctul de vedere al costurilor, dar implică o așteptare îndelungată la vamă.  

Ce perioadă să alegi pentru vizitat Corfu

Câte motive pentru care să mergi în Corfu, atâtea ipostaze în care poți surprinde acest colț de paradis. Indiferent dacă vrei să obții cele mai bune cadre pentru Instagram sau dacă vrei să-ți regăsești liniștea, există ceva special pentru tine în orice moment al anului. 

Primăvara: relieful cu nuanțe mediteraneene te surprinde prin verdele abundent, iar soarele îți zâmbește cât e ziua de lungă. În această perioadă te poți bucura de atracțiile insulei, fără teama că vei avea de înfruntat grupuri uriașe de turiști. 

Vara: vârful de sezon este plin de culori puternice și de arome intense, iar Corfu te așteaptă în lunile toride cu un amestec fermecător de plaje exotice și de peisaje ce nu și-au pierdut frumusețea sălbatică. 

Toamna: dacă nu te numeri printre adepții sezonului estival, dar te fascinează frumusețea Greciei, poți alege orice lună de toamnă pentru vacanța în Corfu. Bogăția de culori va fi întrecută doar de diversitatea aromelor care te așteaptă la orice terasă, în acompaniamentul cântăreților stradali. 

Iarna: chiar dacă nu mai poți face plajă în Corfu, din cauza ploilor, această insulă merită vizitată și în lunile de iarnă. Vei putea admira frumusețea plajelor golite de turiști și vei fi martor al modului fastuos în care grecii marchează sărbătorile importante ale acestei perioade. 

Ce stațiuni din Corfu merită vizitate

Indiferent de modul în care vezi vacanța ideală, dacă îți place să te relaxezi sau cauți cu orice preț distracția, Corfu te așteaptă cu stațiuni în care te vei simți minunat și la care vrei vrea să te întorci. 

Sidari: plajele superbe fac din această stațiune un loc ideal pentru relaxare, dar cei pasionați de aventură se vor simți de minune într-un peisaj dominat de golfuri, peșteri și stânci tăioase. Numărul masiv de turiști englezi, recunoscuți în toată lumea ca petrecăreți, confirmă faima potrivit căreia Sidari este o Ibiza elenă.    

Pelekas: pasionații de apusuri superbe nu vor uita niciodată serile petrecute în această stațiune. Apreciat de turiștii mai romantici din fire, Pelekas este un sat idilic, în care tavernele liniștite, așezate printre măslini, îi așteaptă pe cei abia ieșiți din valurile mării, după o repriză de sporturi acvatice sau de stat la plajă complet goi. 

Kavos: plaja imensă a acestei insule rivalizează cu numărul de vizitatori cu salba de cluburi pentru care viața de noapte pare fără sfârșit. La lăsarea întunericului, lumea dansează pe străduțele inundate de magazine cu suveniruri. Și în Kavos vei putea practica în voie orice sport nautic îți place, alături de alte mii de împătimiți. 

Paleokastritsa: apele de un turcoaz nebun au adus faima acestei stațiuni, iar dealurile înverzite, stâncile amenințătoare și plajele scăldate în auriu îți vor răpi inima. Aceasta este stațiunea în care vin turiștii care iubesc scufundările și care încing ringul de dans pe ritmurile muzicii tradiționale grecești, interpretate live de artiștii locali.  

Agios Gordios: stațiunea de pe coasta vestică a insulei Corfu oferă un peisaj care se ridică la nivelul întregului areal, dar care are ceva unic. Dealurile cu măslini și conifere creează un decor idilic, iar apa cristalină te îmbie să explorezi frumusețea marină timp de ore întregi. Deși vei găsi pe plajă multe pietre, din cauza cărora vei avea nevoie de șlapi speciali, te vei bucura de un set complet de facilități, ideale pentru familie. 

Care sunt obiectivele turistice de neratat în Corfu

Odată ce ai ajuns în Corfu, îți va fi foarte greu să alegi de unde să începi turul insulei. Ai atât de multe opțiuni, încât zilele planificate pentru vacanță îți vor părea insuficiente, indiferent de numărul lor. Cunoscută și sub numele de Kerkyra, capitala insulei este un orășel ce îți va inspira atmosfera romantică a Veneției și spiritul viu al așezărilor din sudul Spaniei. Vei avea multe locuri de vizitat în Corfu, iar fiecare va reprezenta o întâlnire cu istoria și, totodată, un prilej de a-ți hrăni fascinația, la fiecare pas. Treci peste dezavantajul traficului aglomerat și cu siguranță vei reuși să te bucuri de o experiență cu adevărat unică.

Portul Kerkyra: punctul de sosire pe insula Corfu este împărțit în două porturi. Cel nou este frecventat de feriboturile cu turiști, în timp ce portul vechi aparține pescarilor și localnicilor care acostează aici cu ambarcațiunile private. Acesta este locul în care poți savura viața plină de pitoresc a insulei, unde timpul curge lent, iar aromele restaurantelor cu specific pescăresc așteaptă să fie descoperite. 

Castelul Gardiki: construit la începutul Secolului al XIII-lea, edificiul din laguna Korissia păstrează încă urmele măreției Imperiului Bizantin. Zidurile și turnurile castelului se încăpățânează să rămână în picioare, pentru a încânta turiștii interesați de tot ce e de vizitat în Corfu.  

Palatul Achilleion: dacă ai avut ocazia să vizitezi palatul Schönbrunn din Viena și vrei să mergi mai departe pe urmele prințesei Sissi, acesta este un alt obiectiv bun de pus pe listă. Reședința celei cunoscute oficial ca Împărăteasa Elisabeta a Austro-Ungariei te va încânta cu grădina luxuriantă și cu frumusețea regală a întregului ansamblu arhitectural. 

Biserica Sf. Spiridon: cu turla sa, care domină centrul vechi al insulei, lăcașul de cult ridicat în cinstea patronului spiritual al locuitorilor din Corfu este o prezență nelipsită din albumele de vacanță. Deși se poate vizita, biserica este adesea frecventată de credincioși, așa că turiștilor le este solicitată o conduită decentă.

Palatul Sfinților Mihail și Gheorghe: deopotrivă muzeu și edificiu emblematic al insulei, Palatul construit în perioada colonială este opera arhitecților englezi. Astăzi, clădirea aflată în preajma unui alt obiectiv important, palatul Liston, găzduiește colecția de artă asiatică, ale cărei exponate provin din întregul Orient Extrem. 

Ce plaje sunt recomandate în Corfu

Nu doar peisajele sunt răpitoare în Corfu, ci și apa limpede, de un albastru unic, ale cărei valuri scaldă un nisip auriu ca nicăieri altundeva. Varietatea de plaje de pe această insulă este concurată doar de atracțiile turistice, așa că vei alege cu greu locul ideal în care să te bucuri din plin de soare. 

Agia Varvara: situată în sud-vestul insulei, plaja îngustă are un aspect sălbatic, întregit de vegetație și de stâncile mărețe care înconjoară fâșia de nisip. 

Glyfada: munții verzi, nisipul auriu și apa azurie fac din acest colț un mic rai al turiștilor. Dacă mai pui la socoteală și tavernele din vecinătate, Glyfada este cel mai fierbinte punct din Corfu. 

Kalami: plaja din nord-est este locul spre care se îndreaptă pasionații de sporturi nautice, iar traseele turistice care pornesc de aici fac legătura cu celelalte stațiuni, printr-un cadru natural de excepție. 

Canal d’amour: se spune că îndrăgostiții din întreaga lume trebuie să ajungă în acest loc, dar frumusețea acestei zone este accesibilă oricui. Stâncile galbene care se ridică din nisipul fin creează un sentiment de comuniune cu natura, iar apa turcoaz îmbie la relaxare în doi. 

Avlaki: dacă ești în căutarea unei plaje mai retrase, acesta este locul ideal pentru tine și partenerul tău. Nisipul nu este atât de fin ca în restul insulei, dar vegetația alcătuită din măslini și rocile din jurul plajei te vor introduce într-o atmosferă de-a dreptul exotică. 

 În ce excursii opționale poți pleca

Dacă durata sejurului tău în Corfu îți permite, poți descoperi împrejurimile insulei, care sunt cel puțin la fel de ofertante ca destinația ta principală de vacanță. Tot ce trebuie să faci este să urci într-una din ambarcațiunile care te așteaptă zilnic în porturile orașului. 

Croazieră către insula Paxi

Această excursie cu plecare din portul Parga va necesita o zi, timp în care vei avea șansa să vezi delfini jucându-se în valuri și să admiri peșterile albastre Kamara și Ortholitho, pentru ca apoi să descoperi frumusețile și clădirile pitorești din centrul insulei Paxi.

Croazieră la grotele Nausicăi

De îndată ce vei pleca din portul Alipa, vei avea ocazia să admiri din larg panorama coastei de vest a insulei, pentru ca destinația finală să-ți taie răsuflarea. Înconjurată de o plajă sălbatică, Grota Nausicăi este scăldată de azuriul apei, a cărui frumusețe este amplificată de mângâierea soarelui. 

Incursiune în Albania

Dacă tot ești atât de aproape de această țară cu peste trei mii de ani de istorie, de ce să nu descoperi o parte din tezaurul ei cultural? Orășelul Butrind te așteaptă cu o mulțime de vestigii prețioase, cum ar fi castelele, teatrul antic, băile populare, bazilica, lacul sau canalul pietros. 

Există atâtea motive pentru care merită să descoperi frumusețea insulei Corfu, încât vei avea nevoie de mai multe vacanțe petrecute în acest loc. Ponturile de mai sus te ajută să faci primii pași ai uneia dintre cele mai intense aventuri grecești. 

Credit foto: Shutterstock

Adrian Stan

Adrian STAN Pe langa cei 18 ani petrecuti in cadrul agentiei de turism Altours, a vizitat personal peste 20 de tari aflate in portofoliul de vanzare al agentiei si a evaluat peste 1000 de hoteluri aflate la vanzare. Persoana potrivita pentru a evalua o unitate de cazare in privinta facilitatilor, dar si pentru a oferi o recomandare, un sfat sau o idee de vacanta, in functie de interesele turistilor. Moto - Cand pleci in vacanta tot ce ai nevoie este "Voia Buna si citiva prieteni"

Adrian Stan has 12 posts and counting. See all posts by Adrian Stan

Un comentariu la „Top plaje și obiective turistice din Corfu: ghid complet de vacanță

  • 29/11/2019 la 14:40
    Permalink

    Chiar am mers acolo si este exact cum spuneti in articol. Locatie de vis!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.