Am tichete de vacanta! Ce sa fac cu ele? Merg la munte!

Ei bine – anul asta a dat norocul peste mine. Sotia are tichete de vacanta – iar asta inseamna o noua excursie grozava in Romania.

Sinaia

Stiu ca la prima vedere 1450 lei nu pare mult, insa ca agent de turism cu experienta la Altours, am hotarat sa fac un mic inventar al posibilitatilor de vacanta, luand in calcul Statiunile Montane, Statiunile Balneo Climaterice iar in final litoralul + Delta Dunarii. In acest prim articol – analizam o parte din statiunile montane, si oportunitatile oferite.

Unde pot sa merg? Sunt dispus sa mai achit in jur de 20% – 50% – daca locatia de vacanta ma atrage in mod deosebit. Si pentru ca anotimpul meu favorit este toamna, am ales ca date de rezervare pentru experimentul dorit 07.09 – 12.09.2020 – 5 nopti.

Si pentru ca indiferent unde merg – vreau sa ma odihnesc, sa ma relaxez alaturi de prieteni, hotelurile trebuie sa aiba cel putin un punct de atractie care sa ma faca sa cumpar.

Cea mai apropiata zona turistica de noi este Valea Prahovei – prin urmare – acesta este punctul de plecare in aventura noastra.

Hotel Carpathia 4* din Sinaia dispune de tot ce avem nevoie pentru o vacanta frumoasa – tariful pentru 5 nopti fiind 1541 lei/5 nopti/Mic dejun. Camerele sunt mari, spatioase, serviciile excelente iar piscina acoperita reprezinta un bonus.

Piscina interioara – Hotel Carpathia – Sinaia

Sinaia in septembrie are o frumusete aparte, ce justifica pe deplin alegerea Casei Regale pentru constructia castelului Peles aici.

In Busteni – punctul de plecare in toate drumetiile este dat de hotelul Silva 3*. Amplasat la cativa metri de telecabina – hotelul Silva 3* este preferat de catre toti iubitorii muntelui. Sfinxul, Babele si Crucea de pe Caraiman pot fi vizitate cu usurinta, iar maretia muntilor Bucegi este impresionanta in orice anotimp. Cinci nopti cu Mic dejun costa numai 1176 lei. Bucuria de a porni la drum cu rucsacul in spate – nepretuita.

Hotel Silva – Busteni

Unul din hotelurile preferate din Predeal este Carpati 3*. Confortabil, fara sa fie pretentios, curat si elegant, cu servicii bune si o piscina acoperita ce face sejurul mai placut e locul ideal pentru o vacanta in aceasta statiune. Tarif pentru 5 nopti cu mic dejun – 1433 lei. Plus acces la centrul SPA ce include piscina, sauna si Jacuzzi.

Hotel Carpati – Predeal

In Poiana Brasov – prefer de obicei sa calatoresc pe timp de iarna, dar o gura de aer curat este intotdeauna binevenita. Sunt numeroase hotelurile ce-mi plac insa de data aceasta ma opresc la Silver Mountain Resort 3*. Un complex modern amplasat intr-o zona pitoreasca si linistita, reprezinta tot ce ai nevoie pentru a te incarca cu energie. In tariful de 1512 lei/2 persoane/5 nopti este inclus atat micul dejun cat si accesul la centrul SPA. Am avut numerosi clienti multumiti aici si prin urmare nu voi ezita sa pornesc si eu la drum in aceeasi directie.

Silver Mountain Resort – Poiana Brasov

Unul din hotelurile ce mi-au atras atentia in ultimul timp este Hotel Dorna 4* din Vatra Dornei. Elegant, cu numeroase dotari menite sa rasfete turistii de orice varsta – hotelul Dorna atrage clientii ca un magnet fiind in imposibilitate de a rezista tentatiei, mai ales ca tariful de 1461 lei/mic dejun include si acces la facilitatile SPA. In plus nu ai nici cea mai mica sansa sa te plictisesti. Numeroase manastiri din Moldova abia asteapta sa primeasca vizita noastra, iar mancarea traditionala unanim recunoscuta pentru specialitatile sublime ne face sa pornim la drum cu nerabdare.

Piscina Hotel Dorna – Vatra Dornei

Gura Humorului – destinatie de vacanta din ce in ce mai atractiva in ultimii ani, ofera numeroase optiuni de cazare aflate chiar in inima Bucovinei. Pensiunea preferata – Casa Humor 4*. Cu un tarif foarte bun – numai 1527 lei/5 nopti/Mic dejun – pensiunea este perfecta pentru un sejur activ dar si reconfortant in acelasi timp. Este locul perfect de unde se poate explora intreaga regiune. Manastirile Voronet si Humor sunt in imediata apropiere, dar se poate vizita si manastirea Putna si mai ales cetatea de Scaun a Sucevei.

Pensiune Casa Humor – Gura Humorului

In Viseul de Sus – localitate amplasata in Maramuresul istoric – unul dintre cele mai impresionante hoteluri este Mirage Resort 4*. Hotelul modern si elegant ce pastreaza totusi o nota traditionala este varianta perfecta pentru un sejur relaxant. Si pentru ca ne aflam aici – vom da o tura de recunoastere in zona pentru a vizita faimoasele biserici traditionale maramuresene, dar si pentru a degusta binecunoscuta palinca din regiune.

Mirage Resort – Viseul de Sus

Acum ca am stabilit unde mergem, mai ramane doar sa alegem varianta ideala. Si ca orice barbat responsabil – voi lasa sotia sa decida. Pana la urma mergem impreuna.

Adrian Stan

Adrian STAN Pe langa cei 18 ani petrecuti in cadrul agentiei de turism Altours, a vizitat personal peste 20 de tari aflate in portofoliul de vanzare al agentiei si a evaluat peste 1000 de hoteluri aflate la vanzare. Persoana potrivita pentru a evalua o unitate de cazare in privinta facilitatilor, dar si pentru a oferi o recomandare, un sfat sau o idee de vacanta, in functie de interesele turistilor. Moto - Cand pleci in vacanta tot ce ai nevoie este "Voia Buna si citiva prieteni"

Adrian Stan has 10 posts and counting. See all posts by Adrian Stan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.